Soorten prefab dakkappellen

Binnen 1 dag geplaatst

10 jaar garantie

40% goedkoper

Soorten prefab dakkapellen

Wanneer je kiest voor de aanschaf van prefab dakkapellen heb je de keuze uit allerlei soorten. Voor welke dakkapel je kiest hangt natuurlijk af van je smaak, maar ook de woning zelf bepaalt voor een groot deel welke soorten wel of juist niet passen bij je huis. Daarom is het belangrijk om bij de keuze voor een van de soorten prefab dakkapellen je goed te laten informeren over de mogelijkheden die er zijn.

Voor elke wens een dakkapel

Of je nu een woning hebt met een pannendak of een plat dak, een moderne of een traditionele woning; voor elk type woning is een van de soorten prefab dakkapellen wel geschikt. Afhankelijk van je wensen is er veel mogelijk om je zolder of slaapkamers te vergroten en lichter te maken. De verschillende soorten prefab dakkapellen zijn onder andere:

  • Dakkapel met puntdak

Voor wat oudere woningen wordt er vaak gekozen voor prefab dakkapellen met een puntdak, omdat deze soorten extra karakter geven aan de woning. Voor het plaatsen van prefab dakkapellen met puntdak is wel een vergunning nodig, maar de woning wordt ook meer waard. Voor de bekleding van een puntdak worden meestal dakpannen gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor andere materialen.

  • Dakkapel met balkon en deur

Het plaatsen van prefab dakkapellen geeft extra ruimte in je woning, maar wanneer je kiest voor een van de soorten met balkon en deur geniet je helemaal van een grotere kamer. Het balkon en de deur geven je de mogelijkheid om naar buiten te gaan vanuit de slaapkamer waardoor je kunt genieten van de frisse buitenlucht. Tegelijkertijd geeft het extra licht in de kamer. Ook dit type dakkapel is een van de soorten die zorgt voor een waardestijging van de woning.

  • Schuin en plat dak

Naast het puntdak kun je bij de aanschaf van prefab dakkapellen ook kiezen voor soorten met een schuin of een plat dak. Platte daken worden het meeste gebruikt, omdat dit model gemakkelijker te maken is in de fabriek waardoor de kosten lager zijn. Bovendien past dit type op vrijwel elk dak, in tegenstelling tot een schuin dak. Hierbij moet rekening gehouden worden met de hellingshoek van het dak, dat bepaalt of prefab dakkapellen met een schuin dak geschikt zijn voor de woning of niet.

  • Nokverhoging en dakopbouw

Een uitgebreide versie van prefab dakkapellen is de nokverhoging of een dakopbouw. Wanneer je op zolder extra ruimte wilt creƫren, maar een van de soorten dakkapellen niet voldoende opleveren kies je voor een nokverhoging. Deze verbouwing zorgt ervoor dat elke kleine en lage zolder een leefbare ruimte wordt, waardoor je er bijvoorbeeld een slaap- of studeerkamer van kunt maken. Heb je een woning met een plat dak? Dan kies je voor een dakopbouw, waarmee je zelfs een hele verdieping op je huis kunt laten zetten. Voor deze opties heb je wel een vergunning nodig, maar dan heb je wel veel extra ruimte.

Wij wilden graag een dakkapel laten plaatsen zonder dat we al te veel hinder zouden ondervinden van het bouwproces. Een prefab dakkapel leek ons daarom ideaal. Het bouwproces verliep dan ook zonder problemen en we zijn erg tevreden...

- Pim Lether uit Nieuwegein

Al een paar keer tegen veel te dure offertes aangelopen. Daarom eens geprobeerd bij Prefabdakkapellenbedrijf.nl en dat is me goed bevallen. Voor een vriendenprijsje staat er nu een zeer degelijke houten dakkapel op mijn vakantiehuis.

- Adam Nijman uit Haarlem

Onlangs offertes aangevraagd via deze website. Ideaal dat je offertes ontvangt van meerdere bedrijven zodat je alle opties mooi naast elkaar kunt zetten. Inmiddels gekozen voor een specialist uit onze woonplaats. De dakkapel wordt morgen geplaatst. Erg...

- Jort Kas uit Zoetermeer

Hulp nodig?

Vind je het lastig om te bepalen welke soorten prefab dakkapellen wel of niet geschikt zijn voor jouw wensen en de woning? Vraag dan vrijblijvend informatie aan, en wij helpen je met het maken van de beste keuze.